"Land van de glimlach" Bangkok!
Blijf op de hoogte en volg Nancy en Leo
07 December 2014 | Thailand, Bangkok
Dag 3 alweer in bangkok en nu al zoveel beleefd en gedaan! Zittend in een hotel, midden in Kao San Road met een hoop herrie op de achtergrond van bonkende muziek wat tot 2:30 door gaat. Op zich erg gezellig, maar nachtrust komt er niet echt van! Ook met oordopjes wil het slapen niet echt lukken, maar goed slapen kunnen we nog genoeg de komende 3,5 maand!
Laten we starten bij het begin, donderdag 4 december werden we weg gebracht door een heel comité van lieve mensen! Pff het ging toch echt gebeuren, zolang naar toe geleefd en gefantaseerd. Spannend! Het wilde dan ook nog niet echt doordringen dat we voor 4 maanden ver weg van huis en dierbare zouden zijn. Hoe stoer we ons ook probeerde te houden, was er een brok in onze keel voelbaar en wat natten ogen zichtbaar. Na lang knuffelen HOP door de douane en het vliegtuig in! Bye bye Nederland!
Aangekomen op Bangkok AirPort, om ons heen kijkend een heleboel kleine spleet ogen! Yes we zijn in Thailand! Alles ging soepeltjes en zonder problemen! Wij de taxi in, glimlachende chauffeur want het was vandaag Koningsdag (officiële vrije dag/feestdag)! Het is normaal al een drukke bedoeling in bangkok city, maar nu nog even een schepje erboven op! Wat een verkeer en chaos aan voetgangers, tuk-tuk, taxi's, scooters en bussen! Totaal geen orde en verkeersregeltjes zoals wij die kennen!
We zijn gelijk op pad gegaan, natuurlijk werden we aangesproken door heel wat Aziaten die graag wat aan je verdienen. Maar op advies moesten we op onze hoedde zijn. Er kwam een "leraar" (achteraf gewoon een mannetje van) naar ons met goede tips waar we naar toe moesten gaan o.a. De golden Mount (wat Saket) omdat dat maar 1x per jaar met Koningsdag open was (achteraf niet waar) en opeens stond er een tuk tuk die ons voor 40 bath (without stops) naar alle plekjes bracht. Zo kwamen we de andere dagen vaker dat soort mannetjes tegen (wat leek op gewone locals). Het meerijden in een tuk tuk is een bizarre ervaring, Leo was aardig ontspannen en Nancy zat met bij elkaar geknepen billen op het bankje met de gedachten "als dat maar goed gaat"
Het eten is daarin tegen erg lekker en spot goedkoop! Zo eten we makkelijk voor 7 euro met ze tweeën incl. drinken! Overal vind je dan ook eet kraampjes en rommel markjes! De gekste dingen verkopen ze hier! Het afdingen zijn we ook al aardig aan het leren, want ze hebben allemaal trucjes om je van alles te laten geloven. Zo hebben we een long tail boot tocht af gedingt van 3200bath (55euro) naar 1200 bath (30 euro). Voor Thaise begrippen een hoop geld! Leuke tocht gehad van 1 uur, hoop armoede gezien en bij elkaar geraapte huisjes. Zo contrast tussen arm en rijk!
Verder zijn we in China Town geweest (we zijn erg populair als blonde Europeanen, al regelmatig op de foto geweest met de Chinese). Weer een gekke huis aan markjes en een hoooop eten! Vrijdag 5dec was het kings day, allemaal in het geel en een hoop respect voor hun koning! Savonds een mooie vuurwerk show meegepakt en daarna beetje op tijd naar bed! De volgende dag wilde we de Grand Palace in, maar was een hoop gezeur om onze kleding en de dag erna was die weer gesloten dus daar zijn we niet in geweest. Wel naar Wat Pho en de 45 meter lange liggende Buhda bezocht, prachtig!
Vandaag even een top puntje gehad van het feit dat het niet altijd gaat zoals je wil, plannen wijzigen voortdurend! Dan is het gesloten of ben je lang op zoek naar dat ene plekje. Geen tuk tuk of taxi vandaag maar de local boot richting MBK shoppingmal! Daarna richting Wat Arun, waar we 2 Nederlandse gasten ontmoeten. Met hun zijn we Savonds richting sirocco sky bar geweest (Hangover opgenomen). Onwijs gaaf uitzicht op 257 meter hoogte over heel bangkok!
Nu lekker gaan slapen, morgen 7:00 met de bus richting Kanchanaburi!
Liefs Nancy en Leo
07 December 2014 - 19:57
Daniël Pijpker:
Klinkt al als een leuk avondtuur. En dan ook nog lekker bier!! -
07 December 2014 - 19:58
Inge:
Wat gaaf om jullie eerste avonturen te lezen!!! Slaaplekker en veel plezier weer de komende dagen! -
07 December 2014 - 20:17
Bola En Ciska:
Wat hebben jullie al weer mooie verhalen te vertellen en dat in een paar dagen. We kijken uit naar vele avonturen die jullie gaan meemaken. Geniet van al het moois.
Liefs Ciska en Bo -
07 December 2014 - 20:52
Marjolein Siemons-Englebert :
Wat een mooi begin van jullie reis, erg leuk om de verhalen te lezen. Ben benieuwd naar de volgende avonturen. -
07 December 2014 - 21:24
René S.:
Gaaf Nancy en Leo! Haha ik kijk nu al uit naar jullie volgende avonturen ;)
Geniet ervan! X -
07 December 2014 - 21:42
Gwenn Verhoeven:
Super leuk jullie verhalen te lezen..
Ah waan me even weer kort terug in Bangkok
na alle herkenbare plekjes van jullie te horen.
Ps. de fiets staat te shinen thuis -
07 December 2014 - 23:05
Natasja:
Wat een leuke eerste story! Goed uitkijken met die mannetjes he! Goed je zakken dicht houden. Veel plezier en we zien graag de eerste foto's!! (Met anita :) ) -
07 December 2014 - 23:09
Malu:
Heerlijk om jullie eerste echte reisverhaal te lezen! Slaap lekker en fijne reis morgen x -
08 December 2014 - 10:22
Joyce En Jan Siemons:
Wat leuk om jullie zo te volgen. Mooie foto's en een mooi verhaal en dit is nog maar het begin. We zijn jaloers. Geniet van alles een dikke kussen voor jullie. Pas op voor oude mannetjes en vrouwtjes. -
08 December 2014 - 13:15
Papa:
Wat gaaf dat jullie nu al zoveel leuke dingen beleven samen!!
Take Care en geniet lekker -
09 December 2014 - 21:05
Patricia:
Super gaaf zeg jullie eerste ervaringen in Bangkok! Het klinkt bekend in de oren,
Heel veel plezier verder met jullie reis! -
10 December 2014 - 09:20
Trudy:
hoi leo en nancy, wat een belevenissen hebben jullie al mee gemaakt en de reis is nog maar net begonnen, ptachtige foto,s , ik ga jullie zeker volgen op deze reis, heel veel plezier xxx